OBAVIJEST ZA JAVNU RASVJETU

Poštovani,
početkom kolovoza puštena je u funkciju Javna rasvjeta u naselju Mrkodol.
Većina je vjerojatno uvidjela probleme koji se događaju s rasvjetnim lampama nakon grmljavinskih nevremena. Do sada je promijenjeno 36 lampi, a nakon zadnjih grmljavina prestalo je s radom još cca 30 lampi.
Lampe nismo mijenjali dok ne utvrdimo razloge zbog kojih nastaju oštećenja. Nakon konzultacija sa strukom i obavljenih mjerenja došlo se do zaključka da je najveći problem u elektro mreži, odnosno uzemljenju koje je u većini slučajeva nedostatno ili ga uopće nema.
Rješavanje navedenih problema iziskuje velika financijska sredstva, kojih u Ugovoru o izgradnji rasvjete nije bilo, te problem do sada nije bilo moguće riješiti.
Nakon mnogih razgovora i pregovora pronašli smo način, te se od sutra kreće s rješavanjem problema, tj. postavljanjem uzemljenja i odvodnika prenapona na mjestima gdje je to potrebno i moguće izvesti.
Rješavanjem ovoga problema popravit će se i cijela elektro mreža, te bi trebalo biti i puno manje oštećenja i pregaranja uređaja po kućama.
Stoga vas molimo na strpljenje i suradnju prilikom izvođenja uzemljenja, jer će realizacija biti od velike koristi svima!
S poštovanjem,
Branimir Marinčić,
Predsjednik MZ Mrkodol

Comments are closed.