SPORTSKO – REKREACIJSKI CENTAR MRKODOL OPREMLJEN STREET WORKOUT OPREMOM I DJEČJIM IGRALIŠTEM

Projekt na kojemu se intezivno radilo protekle 2 godine napokon je realiziran. SRC Mrkodol opremljen je modernim street workout spravama i dječjim igralištem. S velikim zadovoljstvom možemo napisati da smo prvo selo u Općini Tomislavgrad s ovako opremljenim sportsko – rekreacijskim centrom.

Street workout sprave i dječje igralište instalirani su na zelenoj površini iznad košarkaškog igrališta (dimenzije cca 25 m x 15 m).

Prije instalacije opreme izvedeni su pripremni radovi, koji uključuju pripremu podloge za street workout i dječje igralište (dovoz i ravnanje zemlje), kao i instalaciju metalnog rasvjetnog stupa sa modernim solarnim LED reflektorima. Ove radove je izvela lokalna građevinska firma (TOP d.o.o.).

Nakon pripremnih radova moglo se pristupiti instaliranju street workout opreme i dječjeg igrališta.

Street workout je komplet sa spravama koje može imati jedan street workout, u našem slučaju „Street workout PARK XXL – PXL 6300“. Street workout je novi, moderni način vježbanja na otvorenome, gdje se sa specijaliziranim spravama i vlastitom težinom obavljaju fizičke vježbe za cjelokupno tijelo.

Dječje igralište sastoji se od kompleta dječjeg igrališta tipa „KI Aladin“ KI-28-J“, koji uključuje penjalicu, dva tobogana, dvije ljulje i kućicu koja povezuje tobogane. Uz ovaj komplet posebno je instalirana i klackalica tipa „Banana 90“ KL-90-B, njihalica tipa  „Konjić“ NJ-K i penjalica tipa „Spiderman“ PL-51-J. Uz sve ovo instalirane su i dvije klupe za sjedenje tipa „Elegant“ PK-E i 6 korpi za otpad tipa „ECO 30“. Ove radove je izvela tvrtka IstraCom iz Sanskog Mosta.

Projekt je prvenstveno proveden zbog djece i mladih iz naše mjesne zajednice. Iako, korisnici mogu biti i odrasli (prije svega Street workout-a).

Ukupna vrijednost projekta je cca 20 000 KM. Projekt je realiziran uz financijsku podršku Američke agencije za lokalni razvoj (USAID) preko Centra za građansku suradnju Livno kroz aktivnost SNAGA LOKALNOG – Zajedno za lokalni razvoj. Također, projekt su financijski podržali Općina Tomislavgrad i Mjesna zajednica Mrkodol.

Ovim putem jedno veliko HVALA svima!

Provedbom projekta želimo ostvariti sljedeće:

  • Razviti motoričke sposobnosti djece i odraslih;
  • Osigurati uvjete za adekvatnu tjelesnu nastavu;
  • Druženje i igranje na otvorenom prostoru, bez pametnih telefona…

Projekt je realiziran, iskoristite maksimalno sprave koje su instalirane, vaše tijelo će vam biti zahvalno.

Dođite i uživajte na SRC Mrkodol!!!

P.S. Danas je posijana trava, podloga se zalijeva, te molimo sve naše sumještane, korisnike ovih sprava da idućih 10 – ak dana ne koriste sprave dok nam trava ne krene rasti. Unaprijed hvala

MZ MRKODOL

Comments are closed.