POVIJEST MMT MRKODOL – TREĆI DIO: 2. MMT MRKODOL

Nakon prvog turnira, razmišljalo se što dalje? Prostor na kojem je održan prvi turnir nije prikladan i iziskuje jako puno posla. Došlo se na ideju o kojoj se razmišljalo prije Domovinskog rata, da se pronađe i uredi prostor za nogomet i druge športove, jer je Mrkodol jedno od rijetkih sela naše Općine koje nije imalo nikakvih terena za nogomet.

Tako se došlo do ideje da se gradi športski centar u Velikoj dragi. Zašto V. draga? To je bio prostor, gdje su se mladi Mrkodola znali sastajati i igrati nogomet, na ne baš ugodnom terenu.

Ideja da se gradi športski centar s 3.160 KM koje su zarađene na prvom turniru, bila je više nego suluda, no vođeni Božijom providnošću u proljeće 1997. god. krećemo u realizaciju projekta. Te godine se, uz Božiju pomoć, pomoć dobrih ljudi i dragovoljnog rada naših sumještana, izgrađuje i asfaltira malonogometno igralište i organizira turnir pod nazivom: „MALONOGOMETNI TURNIR – PETERICE“. Našoj četvorici poginulih branitelja priključen je branitelj Petar Ledušić, uz pristanak njegove obitelji.

Na turniru je u juniorskoj i seniorskoj kategoriji ukupno nastupilo 28 ekipa!

Osvajači turnira u seniorskoj konkurenciji je bila ekipa TORCIDA!

 

 

 

 

 

 

 

 

MZ MRKODOL

Comments are closed.