Bukovica: Zlatna misa don Mije Klarića

Jučer, 19.  srpnja 2020., u crkvi sv. Franje Asiškog u Bukovici, bilo je posebno svečano. Don Mijo Klarić proslavio je 50 godina svećeništva – zlatnu misu.

Misno slavlje je započelo prigodnom pjesmom „Evo veliki svećenik“, a župnik fra Mladen Rozić pozdravio je zlatomisnika i sve nazočne kazavši kako je ovo veliki događaj za župu, biskupiju, ali i za cijelu Crkvu.

Don Mijo je predvodio misno slavlje u sumisništvu četrnaest svećenika. Prigodnu i nadahnutu homiliju izrekao je mostarsko – duvanjski biskup Ratko Perić. U sadržajnoj propovijedi spomenuo se don Mijina životnog puta od rodnog Mrkodola do župe Rašeljke gdje djeluje. Puku je uputio lijepe i poticajne poruke oslanjajući se na Isusov nauk.

„Potrebno je imati dobre oči kako bismo u prijatelju vidjeli neprijatelja i u neprijatelju prijatelja.“ Perić je pojasnio smisao ove poruke, spominjući  Isusa koji ukazuje na sijače kukolja. „Treba biti budan i sijati dobro sjeme, a don Mijo je sijao dobro sjeme potičući roditelje na rađanje i molitvu.“ Biskup je na kraju homilije zahvalio Duhu Svetom koji vodi Crkvu, zahvalio je i don Miji na 50 godina svećeništva spomenuvši njegovo mladomisničko geslo S VJEROM U BOGA I POVJERENJEM U ČOVJEKA.

Lijepi je bilo slušati zlatomisnikovu zahvalu pokojnim roditeljima, odgajateljima, rodbini, prijateljima, župljanima i svim vjernicima koji su ga pratili na svećeničkom putu. Lijepo je bilo i gledati i slušati don Mijine nećake: Gordanu, Antu, Ivana, Maru koji su bili dionici misnog slavlja čitajući misna čitanja, molitvu vjernika i svirajući u Velikom župnom zboru „Fra Stipe Kurevija“ koji je svojim pjevanjem upotpunio ovo lijepo slavlje.

Svi smo zahvalni dragom Bogu na daru svećeništva don Mije, kao i svakog dobra kojim nas Bog obasipa u svojoj darežljivosti.

Iskrene čestitke zlatomisniku don Miji  Klariću kao i zahvalu svima koji su dali svoj doprinos ovom lijepom slavlju, izrekao je na kraju bukovički župnik fra Mladen Rozić.

Iva Bagarić/Tomislavcity/MZ Mrkodol

Comments are closed.