PLAN UPISA u prvi razred devetogodišnjeg programa osnovnog obrazovanja u školskoj 2020./2021. godini

U prvi razred devetogodišnjeg programa osnovnog obrazovanja, u osnovne škole općine Tomislavgrad, u školskoj 2020./2021. upisuju se djeca koja u tekućoj godini imaju navršenih šest godina života kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Djeci koja iz objektivnih razloga ne budu upisana u prvom upisnom roku omogućit će se naknadni upis u terminu koji će naknadno biti određen.

Sukladno članku 41. stavak 2. i 3. Zakona o osnovnom školstvu psihofizičko stanje djece utvrđivati će Povjerenstvo imenovano ispred Službe opće uprave i društvenih djelatnosti Općine Tomislavgrad.

Liječnički pregled obavit će se u Domu zdravlja Tomislavgrad u vremenu od 01. lipnja 2020. godine do 12. lipnja 2020. godine.

Svako dijete će dobiti pismeni poziv sa naznačenim nadnevkom pregleda djeteta.

Upis djece u prvi razred provodit će se u osnovnim školama općine Tomislavgrad po sljedećem rasporedu:

Ponedjeljak, 15. lipnja 2020.
Od 8 i 30 do 10 i 30 sati u OŠ Ivana Mažuranića u Kongori, za mjesta Srđani, Rašćani, Mandino Selo, Lipa, Kongora, Borčani i Omolje.

Od 11 i 30 do 15 i 30 sati u OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu za mjesta Eminovo Selo, Mokronoge, Lug, Kuk, Sarajlije, Letka, Vedašić i Oplećani.

Utorak, 16. lipnja 2020.
Od 8 i 30 do 15 sati u OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu za mjesta Blažuj, Kolo,Bobara, Ćavarov Stan i Tomislavgrad za djecu čije prezime počinje od slova A-K

Srijeda 17. lipnja 2020.
Od 8 i 30 do 15 sati u OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu za mjesta Blažuj,Kolo,Bobara, Ćavarov Stan i Tomislavgrad za djecu čije prezime počinje od slova L-Ž

Četvrtak 18. lipnja 2020.
Od 8 i 30 – 10 i 30 sati u OŠ Ivana Mažuranića u Šujici za Šujicu i okolna mjesta.
Od 11 do 12 i 30 sati u OŠ Stjepana Radića u Stipanićima za naseljena mjesta Podgaj, Jošanica i Stipanići.
Od 13 do 15 i 30 sati OŠ Stjepana Radića u Prisoju za sva naseljena mjesta oko Buškog jezera

Petak 19. lipnja 2020.
Od 8 i 30 do 11 i 30 sati u OŠ fra Mije Čuića u Brišniku za mjesta Tubolja, Kovači, Omerovići, Cebara, Brišnik i Mrkodol.
Od 12 do 15 sati u OŠ fra Mije Čuića u Bukovici za mjesta Bukovica, Roško Polje, Vojkovići, Mesihovina, Crvenice i Seonica.

Pregledu obvezno treba nazočiti roditelj ili staratelj djeteta koje sa sobom treba donijeti Izvod iz matične knjige rođenih i liječničko uvjerenje o pregledu iz Doma zdravlja.

Sukladno preporuci Zavoda za javno zdravstvo HBŽ upisu u prvi razred osnovne škole može pristupiti isključivo dijete u pratnji roditelja ili druge odrasle osobe koja ne pokazuje znakove akutne respiratorne bolesti, što se može očitovati sljedećim simptomima: povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa i sl.

Nošenje maski tijekom upisa, kako za članove upisne komisije tako i za odraslu osobu u pratnji djeteta je obvezno.

Popis djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole urađen je prema službenim evidencijama. S obzirom na ranija iskustva moguće je da se neka djeca nisu našla na popisu za upis u prvi razred, stoga molimo roditelje, odnosno staratelje da srede prijave prebivališta i dijete, koje nije na popisu, a je za upis u školu, prijave Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Tomislavgrad, ured broj 35. ili na telefon broj 034 356-443.

Izvor: Općina Tomislavgrad

Comments are closed.