Dobitnica NIN nagrade naša je Mrkodoljka Dijana Galić djevojačkog prezimena Batarilo. Ponosni smo i od srca čestitamo na velikom uspjehu! 👏👏❤️

Sinoć je u Sarajevu po četvrti put održana svečana ceremonija dodjele nagrada za najinovativnije nastavnike i nastavnice. Dobitnice NIN nagrade u kategoriji “Stručni suradnici/e na svim razinama odgoja i obrazovanja” su Dijana Galić i Sanja Budimir iz OŠ Franice Dall’era iz Vira. One su osmislile i provode inovativnu praksu tijekom ove školske godine u spomenutoj školi pod nazivom „Moje zvanje – moj izbor“. Odabir srednje škole i budućeg zanimanja jedna je od najvažnijih odluka koju učenici i njihovi roditelji moraju donijeti. Učenici devetoga razreda tako su kroz radionice imali prigodu slušati kratka predavanja i izvoditi pratične vježbe uz pomoć gostujućih predavača koji su predstavili svoja zanimanja poput farmacije, medicine, frizerstva, psihologije, novinarstva, kulinarstva…Gospođa Galić je i prošle godine bila među deset nominiranih i nagrađenih i to u kategoriji učiteljica, a ove godine obnaša dužnost ravnateljice škole i praksu provodi sa školskom pedagogicom Sanjom Budimir.

Nagrade za 2019. godinu su dodijeljene u pet kategorija, a svečanost je održana u Narodnom pozorištu. Centar za obrazovne inicijative Step by Step je 2016. godine pokrenuo inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice i stručne suradnike i suradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.

Evo i imena dobitnika u ostalim kategorijama. Dobitnica NIN nagrade u kategoriji “Odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju” je Edina Kevro iz JU “Dječiji vrtići Ciciban” u Mostaru. Dobitnik NIN nagrade u kategoriji “Učitelji/ce razredne nastave u osnovnim školama” je Boško Jovičić iz JU “Prva osnovna škola” u Brčkom. Dobitnik NIN nagrade u kategoriji “Predmetni nastavnici/e u osnovnim školama” je Mahir Mališević iz JU “Osnovna škola Srednje” u Ilijašu. U kategoriji predmetnih nastavnica/ka u srednjim školama bilo je izjednačeno. Izvršna direktorica Centra za obrazovne inicijative “Step by Step” Radmila Rangelov-Jusović pojašnjava: “Prvi put smo imali dva dobitnika NIN nagrade s jednakim brojem bodova žirija, i to u kategoriji ‘Predmetni nastavnici/e u srednjim školama’, a to su Adila Salibašić iz Druge gimnazije u Sarajevu i Vedran Zubić iz Gimnazije Dobrinja u Sarajevu”.

Ovo je jedna u nizu njihovih aktivnosti osmišljenih s ciljem promoviranja važnosti nastavničke profesije i njezine uloge u razvoju društva i svih drugih profesija. Prijave su pristigle iz 24 bh. grada. Kako kaže Rangelov-Jusović, osim dodjela nagrada ovo je bila odlična prilika da zaokruže ovu godinu i pokažu koliko su nastavnici važni, koliko je važno da cijenimo ono što rade i koliko je naposljetku važno da se povezuju u jednu zajednicu ljudi koji su spremni graditi dobro i kvalitetno obrazovanje.

radioposusje.ba / MZ MRKODOL

Comments are closed.