Ivica Landeka danas je bio voditelj radionice za profesionalne nogometaše

U Zakladi Hrvatska kuća srca danas je u Zagrebu održana radionica o kardiopulmonalnoj reanimaciji za profesionalne nogometaše bez ugovora i polaznike 7. kampa Hrvatska udruga “Nogometni sindikat”.
“U suradnji s dr. Ivanom Portolan Pajić, odlučili smo se priključiti edukativnoj kampanji Oživi me s ciljem da profesionalni nogometaši i stručni stožer s ovogodišnjeg kampa steknu ili obnove znanje o postupcima oživljavanja. Naime, u Hrvatskoj je u proteklom desetljeću umrlo mnogo profesionalnih nogometaša, ali i ostalih sportaša uslijed srčanog zastoja tijekom igre i na terenu. Adekvatnim znanjem svih igrača i trenera na terenu, do dolaska prve pomoći, može se unesrećenome vratiti srčana funkcija i samim time nekome spasiti život. Edukacijom na lutkama, igrači su uz podršku stručnih osoba naučili kako pomoći unesrećenoj osobi ako se kojim slučajem nađu u takvoj situaciji”, naglasio je Dario Šimić, predsjednik Hrvatske udruge nogometnih sindikata.

-Zahvaljujem vodstvu Udruge na prepoznavanju naše edukacije i svim polaznicima kampa na suradnji, a posebno treneru Ivici Landeki.” – ističu iz Zaklade a mi podsjećamo kako je trener Ivica Landeka Mrkodoljanin na kojega smo ponosni!

MZ Mrkodol

Comments are closed.