Krizma u našoj župi

Svečano je danas u našoj župi jer je pedeset i pet mladih krizmanika primilo sakrament svete potvrde. Srdačnu dobrodošlicu  generalnome vikaru don Željku Majiću, u ime svih krizmanika, prigodnim je riječima uputila Mihaela Bagarić.

– Ponajviše sam radostan jer sam prije par dana bio s ovom mladosti. Tu sam ih našao prikladne i dostojne ovoga dana a to je dar na kojem vi roditelji ali i cijela župna zajednica treba Bogu zahvaliti. Obilazeći krizmanike nerijetko sam nailazio na drugačiju situaciju. Ovdje sam pored znanja našao unutarnje zdravlje, pobožnost, mladenačku nevinost, radost, poletnost i jednu istaknutu želju biti Božji- nadahnuto- je istaknuo don Željko.
Također je upozorio krizmanike da život nije samo svečanost nego naprotiv, put u Nebo vodi kroz mnoge teškoće kojih se uz pomoć Božju ne treba bojati.
-Slavite Boga kroz svoje darove i pustite Duha Svetoga da vas vodi-kazao je generalni vikar te ih je pozvao da se redovito mole Bogu tako da niti jedan dan njihova života ne prođe bez molitve.
Generalnome vikaru, vjeroučiteljici Ružici Radoš Rozoj i svima koji su pomogli oko priprema za ovo veliko župno slavlje, a na poseban način župnome zboru koji je svojim skladnim i svečanim višeglasjem uveličao ovaj događaj,na koncu svečanosti srdačno je zahvalio bukovički župnik fra Mladen Rozić.

Tomoslavcity/MZ Mrkodol

Comments are closed.