PIKO U AKCIJI

Kako smo ranije javili, jak vjetar i snježni nanosi prouzročili su veće probleme na svim prometnicama u našoj općini. Zimske službe su, na žalost, i ove godine zakazale a kako neslužbeno doznajemo,  nitko nema koncesiju za čišćenje Mrkodola. Stoga se Mrkodoljani snalaze sami a susretljivi kakvi jesu, jedni drugima rado priskaču u pomoć.

Stolarija Kraljević tomu je najbolji primjer. Naime, oni su prije mjesec dana za vlastite potrebe kupili traktor i ralicu i upravo ta ralica ovih dana normalizira promet u cijelome selu. Ivan Marinčić Piko svakodnevno obilazi i čisti cijelo selo a od jutra pomaže normalizirati promet  tako što iz snježnih nanosa svojim traktorom izvlači kamione . Upravo zbog jedne takve intervencije omogućen je prolaz i vozilu Hitne pomoći  koje je, s bolesnom djevojčicom, jutros satima čekalo u kilometar dugoj koloni.

Promet se i dalje izrazito teško odvija,  što pokazuju i svježe fotografije novoga zastoja pred caffe barom “4Volta“, a kako doznajemo s mjesta događaja:” Piko je i dalje u akciji!”

Što drugo reći, doli svaka čast Piku i Stolariji Kraljević!

MZ Mrkodol

Comments are closed.